fbpx

שנקוויר – הפאנזין הלהט”בי של מכללת שנקר

חברי האחווה הגאה בשנקר מציגים פאנזין מקורי ובו יצירות של סטודנטיםות במחלקות השונות במכללה, שנועד לקידום אומנות להט"בית במסגרת הלימודים בשנקר והעלאת מודעות לסוגיות מגוונות המעסיקות את קהילת הלהט"ב | "לגיטימציה נוספת לעצמי ובתקווה בעתיד לאנשים אחרים שרואים וצורכים את היצירות"
שנקוויר2

במשך כל שנת הלימודים מהווה האחווה הגאה במכללת שנקר בית ליצירה ועשייה להט”בית תוך העלאת הנראות בקמפוס ויצירת תחושת שייכות וקהילה.

כחלק ממוסד אקדמי שעוסק בנראות ויצירה, בחרו חברי האחווה הגאה בשנקר להוציא פאנזין מקורי המציג יצירות פרי עשייה של סטודנטיםות במחלקות השונות במכללה. מטרת הפאנזין היא קידום אומנות להט”בית במסגרת הלימודים בשנקר, העלאת מודעות לסוגיות מגוונות המעסיקות את קהילת הלהט”ב ויצירת תחושת קהילה, שייכות וביטחון.

“השנה זו השנה הראשונה שלקחתי חלק בפעילויות האחווה הגאה בשנקר”, מסבירה אביב פלד, סטודנטית המחלקה לתקשורת חזותית וחברת האחווה הגאה בשנקר שערכה והפיקה את הפאנזין, “במפגש הראשון רן, יושב ראש האחווה הגאה בשנקר, סיפר לי על הרצון לעשות פאנזין וישר ידעתי שאני מעוניינת לקחת בזה חלק. לסטודנטיםות בשנקר יש לו”ז מאוד צפוף, גם בתחומי העיצוב וגם בתחומי ההנדסה כתוצאה מכך אנחנו מאוד מפולגים, הפגישות והקיום של האחווה באופן כללי עוזרת לגשר על הפער הזה אבל בעיני יצירת הפאנזין הייתה הזדמנות מושלמת לעשות משהו ביחד בלי להעמיס על הזמן של הסטודנטיםות. זכיתי גם לעבוד על פרויקט מהמם וכייפי וגם לקבל עליו נקודות זכות. האתגר בעיצוב ואיור הכריכה היה ליצור משהו שמתאים לאופי הנקי של פנים הפאנזין אבל עדיין שמח צבעוני ו playfull, היה לי מאוד חשוב לשדר את התכונות האלו”.

בהוצאת הפאנזין לאור סייעו חבר מועצת העיר רמת-גן ומחזיק תיק הנוער ישראל זרי, מחזיק תיק הבורסה, הנוער וקידום הקהילה הגאה ברמת גן, ובהתגייסות המחלקות השונות באגודת הסטודנטיות והסטודנטים בשנקר, אשר אימצה את האחווה כחלק בלתי נפרד מפעילותה באופן שוטף ויום יומי, ובשיתוף פעולה עם אתר WDG.

הפאנזין יושק רשמית בערב השקת תערוכת הגאווה במכללת שנקר שתתקיים בחודש יוני. להגשת יצירות לחצו כאן


הפאנזין מציג יצירות אשר נוצרו במסגרת הלימודים וכן במסגרת אישית, מתוך ההבנה כי עיסוק בזהות הלהט”בית והקווירית על כלל היבטיה, מהווה חלק משמעותי בחיי הסטודנט.ית.

ירדן משה | עיצוב אפנה

“אני רואה את העיסוק בשאלות של זהות ומגדר כנושאים גלובלים שמקבלים התייחסות בכל תחומי החיים שלנו. כמובן שגם באופנה. ככל שנושא מדובר יותר, אנחנו מעלים אליו את המודעות ונותנים לו מקום. כרגע המסר הוא להיות שלם ובטוח במי שאני.

אני משלבת אומנות וידע עתיק אל מול חדשנות. על קו התפר שבו אנו חיים, בקצב מהיר שחולם על שקט ובין זהות להזדהות. אני מייצרת לבוש על זמני וא.מיני שלא מושפע מטרנדים חולפים ומבקש עולם מינימליסטי ונקי לא.נשים שמחפשים חדשנות שקטה, שמעריכים איכות ונוחות ושמחים להיות שונים. הבגדים מבקשים להילבש על ידי א.נשים בעלי חופש זהות וחופש ביטוי. המותג עצמו הינו מותג אופנה אלטרנטיבי, שבא לייצר מימד חדש בעולם החומר, הוא בא להמחיש את הזהות של בני האדם דרך השוני”.

“קולקציית “זן” הינה קולקציית קיץ ששאבה השראה מהמדבר ומלבוש מסורתי, על רקע הנוף של ואדי קלט. מתאפיינת בגזרות רחבות ואווריריות, ריקמות עדינות בעבודת יד, וגימור פרום שמדגיש את היופי והחוסר שלמות. הדגמים תפורים מאריגים טבעיים שנארגו בהזמנה אישית, בנוסף לתפירה ולגימורים ההדוקים, רקומה בעבודת יד ריקמה בחוטי כותנה. כל הפריטים מגיעים בגווני שחור ולבן, הגזרות אלגנטיות, קלילות, ומותאמות לחיים האורבנים. תהליך הייצור מתרחש בהודו. בשנים האחרונות, אחת לשנה אני נוסעת עם עיצובים חדשים בתיק. יחד עם בעלי מלאכה מקומיים אני רוקמת קולקציה חדשה שמבוססת על חברות, אמון הדדי וחופש. במהלך העבודה בהודו נרקמות מערכות יחסים מרתקות ביני לבין שותפיי ויש דגש עליון לעבודה בשכר הוגן לנשים ולגברים”.

מותג- jahta wear | מעצבת- ירדן משה | סטיילינג- שי-לי ניסים | צילום- אסף עיני | איפור- גלי קרן | דוגמן- נדב סבירס (יולי מודלס)


דניאל מנו-בלה | תקשורת חזותית – “לעבור תהליך השלמה עם עצמי”

אינסטגרם: Daniellemano

“העיסוק בזהות בכללי הוא חלק גדול מהעשייה האמנותית שלי. סביב אותה התעסקות בזהות אין הפרדה גם מההתעסקות בהזהות המינית שלי. אני ביסקסואל אבל בשנים האחרונות מוצאת את עצמי יותר נמשכת לנשים. העשייה והעיסוק סביב אותה שאלת זהות מינית עוזר לי לעבור תהליך השלמה עם עצמי.

אני חושבת שהעיסוק בזהות מינית כמו העיסוק בחקר עצמי כללי ובשאלות זהות – הוא מקום שנותן עבורי ביטחון והשלמה עם עצמי
ואני יותר מקווה שבאותה מידה גם העבודות שלי משפיעות או נותנות לאנשים ביטחון ואומץ להיות מי שהם ולאהוב את עצמם בדיוק כך”.

“היצירה לא נוצרה במסגרת קורס מסויים אלא כפרוייקט עצמאי שהתחלתי לעשות עקב אותו חקר עצמי ותהליך השלמה היום אותו פרוייקט גם מלווה אותי בעשייה המשותפת גם בתוך לימודי וגם מחוץ להם. הסיפור מאחורי הפרוייקט מתעסק בצל ואור, אותם חלקים באישיות שחלוקים, שלא שלמים, שרוצים להיות שלמים אבל נתקלים במכשולים, במיוחד בתוך מצבים וסיטואציות מורכבות.
אחד מהם הוא אותה אהבה שונה – שרוצה להיות שלמה וקיימת אבל נתקלת לא אחת בקונפליקטים עקב השפעות חיצוניות שיכולות לחדור פנימה ולחסות בצל את אותו דבר נקי וטהור. אני רוצה להודות למצולמים שלקחו חלק בפרוייקט שלי ובלי הכרות מוקדמת השפיעו עלי המון ותמיד נתנו לי לגלות עוד ועוד דברים חדשים וחשוב מכל לחברים הקרובים והמשפחה שתמיד תמכו ותומכים”.


עמית פרץ | תקשורת חזותית – “לברוח מסטיגמות על לסביזם”

אינסטגרם: amiti_312

“העיסוק שלי בקהילה הלהטבית בא לידי ביטוי פעמים רבות במהלך הלימודים, עברתי תהליך במקביל הלימודים גם בחיפושים שלי דרך המושג ביסקסואליות. יצרתי עבודות על יציאה מהארון של אחרים, על טרנסגקנדריות וקוויריות, על אביזרי מין חד מיניים וכן העבודה הנוכחית עליי ועל בת הזוג שלי.

עיסוק בזהות הלהט”בית או בכל זהות שאינה מדוברת, גם אם זה חרדות, או הפרעות נפשיות ואפילו סטיות מיניות זה עיסוק חשוב שנותן מקום ולגיטמציה לנושאי קצה שהחברה שלנו לעיתים דוחקת הצידה. חשוב להציף ולהעלות נושאים שמעוררים אי נעימות על מנת להבין שאין באמת טאבו בנושאים הללו, כולנו בני אדם, אנושיים ורגישים עם מחשבות ונטיות כאלו ואחרות, בעיניי זה לא חריג להיות כל דבר שתרצה”.

“העבודה נעשתה במסגרת הקורס חברה-תרבות בהנחיית הילה שאלתיאלי, בסמסטר ב’ של שנה ג’. הרקע אליה הגיע מהרצון לברוח מסטיגמות על לסביזם כאשר רואים אישה ואישה יחד. אני לא מרגישה לסבית, אבל כשרואים אותי הולכת יד ביד עם בחורה, שהיא הבת זוג שלי, אוטומטית מקשרים אליי תוויות שאינן בהכרח מי שאני. בנוסף מעצם היותנו, חריגות או מעט יותר בולטות בנוף, אנחנו הופכות “ציבוריות”, והפרטיות שלנו מתטשטשת. הרעיון מאחורי העבודה היה ליצור סדרת מסיכות ללא איפיון פנים מגדרי, שאנחנו עוטות על עצמו ברחוב, התצלום היה בשביל להמחיש את הצורך להיות פרטי בתוך רחוב, צולמנו בסיטואציות אינטימיות ורגישות כשאנחנו עוטות מסיכות על מנת להתכסות.

תודה ללאה מוסקוביץ שצילמה את התמונות המהממות הללו ותודה לבת זוג היפה שלי, אופיר גוטמן וכמובן תודה להילה שאלתיאלי שלא הרפתה ודחפה אותי להוציא פרוייקט שהייתי גאה לתלות ולהציג”.


גיא שרייבר | תקשורת חזותית – “לדבר ולצייר דברים שפעם התביישתי להתעסק בהם”

אינסטגרם: guysimfine

“אני חושבת שהזהות שלי מופיעה בדרך כזו או אחרת בכל מה שאני יוצר. גם אם איני מתעסק בה באופן ישיר הזהות היא חלק ממי שאני ולכן לוקחת חלק בכל עבודה שלי. אחת הדוגמאות שאני תמיד נותן היא שאני מצייר זוג מתנשק אני לא אצייר אוטומטית בן ובת לא חשוב מהי העבודה שאני יוצר.

העיסוק בזהות להט”בית הוא חד וחלק חלק מנקודת המבט שלי כיוצר. נקודת מבט ייחודית לכל אדם באשר הוא והעובדה שאני הומו מחוץ לארון נותנת לי חופש לדבר ולצייר דברים שמעניינים אותי ושפעם התביישתי להתעסק בהם. העיסוק בזה בלימודים ובאופן כללי ביצירה נותן לי חופש לא רק להיות מי שאני, אלא לתת אולי לגיטימציה נוספת לעצמי ובתקווה בעתיד לאנשים אחרים שרואים וצורכים את היצירה”.


“העבודה נעשתה במסגרת קורס שפה אישית עם איציק רנרט בשנה ג’. האיורים הם חלק מחוברת של עשרים איורים דומים ,כל אחד מהם מתבסס על פירוש לא נכון של ראשי תיבות ידועים. אין סיפור אישי מאחורה, ישבתי באוטובוס ועלה לי הרעיון”.


אביב פלד | תקשורת חזותית – “ליצור מחוויות החיים שלי”

אינסטגרם: soyakatan

“קשה לי לכמת את העיסוק בזהות שלי במהלך הלימודים, אבל כשזה קורה זה מרגיש פשוט כמו ליצור מחוויות החיים שלי או תחומי העניין שלי מאשר עיסוק מכוון. לא מרגישה שאני עוסקת בזהות שלי מספיק אבל אני מתכננת לעשות את זה יותר”.


“זוג האיורים שלי שמוצגים בפאנזין הם חלק ממשחק קלפים שהכנתי עבור קורס “מבוא לעיצוב משחקים” שהונחה ע״י ליברמן אופיר. למשחק קוראים “נסיכיםות נגד מפלצות” והוא פחות או יותר רביעיות עם טוויסט. יצרתי בובה של מפלצת שניתן לפרק ולהרכיב אותה לפי הקלפים שאוספים, כשאיירתי את הדמויות לקחתי השראה מעולם הדראג ומז׳אנר ה״Magical girls” שנפוץ באנימה (למשל Sailor moon) זאת הייתה הזדמנות ללכת אחריי גחמות אסתטיות בעיקר רציתי ליצור משהו כיף וצבעוני שחוגג א.נשים”.

עוד בנושא:  מה הקשר בולבול על חולצה?

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

Copyright 2024 © All rights Reserved

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן