fbpx

10 סדרות וסרטים להט”בים בנטפליקס להעביר איתם את יום כיפור

חברות הטלוויזיה הישראליות מחשיכות את המסך ואת ה-VOD, ומספקות לנו תירוץ מצוין לבינג' להט"בי בנטפליקס שיעזור להעביר את הצום
netflixs

יום כיפור זה זמן מצוין להתעדכן בסדרות וסרטים קוויריים מהעת האחרונה. למרבה המזל, כשכל הטלוויזיות יוחשכו, נטפליקס תמשיך לעבוד כרגיל. אבל כמו כל התכנים בנטפליקס ישראל – המהווים רק 10% מהתכנים של נטפליקס ארה”ב – גם התכנים הלהט”בים בנטפליקס ישראל קצת מצומצמים.

למשל, אם חשקה נפשכם להעביר את החג בעדכונים האחרונים מפייפר ואלכס (מ’כתום זה השחור החדש’) – אז לא תוכלו: העונות ה-5 וה-6 לא משודרות בנטפליקס ישראל. גם את מערכת היחסים הארוכה והפתלתלה של אריזונה וקלי מ’האנטומיה של גריי’ לא תוכלו למצוא כאן (וגם לא את ‘הכי גאים שיש’, ‘ישנן בנות’ ו’משפחת פוסטר’).

אם בכל זאת תרצו לצפות בתכנים האלה, כך תוכלו לעשות זאת. ולאלו מכם שמתכננים להסתפק בתכנים של נטפליקס כאן בלבנט – ריכזנו עבורכם 10 תכניות וסרטים להט”בים שכן תוכלו למצוא ושיעבירו לכם את החג בכיף.

The House of Flowers

אם אתם מתגעגעים ל’עקרות בית נואשות’ – הסדרה המקסיקנית הזו תמלא עבורכם את החסך. הסדרה מגוללת את סיפורה של משפחה עשירה במקסיקו סיטי. כשיום אחד, המאהבת של הבעל תולה עצמה בחנות הפרחים המשפחתית, אז, כמיטב הז’אנר – הסודות מתחילים לצאת החוצה. אחד משלושת האחים הוא ג’וליאן הביסקסואל, שמנהל בהיחבא רומן עם מנהל הכספים של המשפחה, ומתלבט איך לצאת מהארון. חוץ ממנו, תמצאו גם דראג קווינז ועו”ד טרנסית שבאה להציל את המשפחה.

One Day at a Time

קומדיה אמריקאית על משפחה קובנית-אמריקאית, שבמרכזה אם חד הורית שמגדלת את שני ילדיה ומתגוררת עם אימה, לידיה. למרות שהסדרה מוגדרת כקומדיה, היא נוגעת גם בנושאים שכמעט לא מדברים עליהם, כמו PTSD ודיכאון. אלנה הפמיניסטית בת ה-17 יוצאת מהארון בעונה הראשונה, ובעונה השנייה היא מתחילה לצאת עם Syd, אחת הדמויות היחידות בטלוויזיה המוגדרות כ- gender nonconforming. חוץ מזה, שווה לראות את הסדרה רק בגלל לידיה ה- Abuelita, הסבתא הדיווה הגדולה, שהיא דמות גדולה מהחיים שתהפוך מהר מאוד לסבתא הטלוויזיניות האהובה עליכם.

Brooklyn Nine-Nine

קומדיה אמריקאית על תחנת משטרה בברוקלין (הפתעה!). מפקד התחנה, קפטן הולט, הוא הומו שחור שנשוי לקווין, ולא מעט בדיחות נסובות על כמה קשה היה להיות שוטר הומו שחור במשטרה בניו-יורק. בעונה האחרונה ששודרה בארה”ב (החמישית במספר), רוזה, אחת הדמויות המעולות, יוצאת מהארון כביסקסואלית ומנהלת רומן עם אישה. הפרקים נכתבו בשיתוף השחקנית Stephanie Beatriz, ביסקסואלית בעצמה. למרבה הצער, את הפרקים האלה טרם ניתן לראות בנטפליקס ישראל – כרגע ניתן לראות רק את 3 העונות הראשונות של הסדרה.

Call My Agent!

אחת הסדרות הכי החמודות שתוכלו למצוא בנטפליקס – נקודה. סדרה צרפתית על חברה לניהול שחקנים, שבמרכזה אנדריאה, סוכנת שחקנים לסבית ושאפתנית במיוחד, המזכירה לא אחת את שיין מ’ישנן בנות’. הצרפתים תמיד היו ידועים בחיבה שלהם לפאתוס ודרמטיות, ותעשיית הבידור הצרפתית מספקת לא מעט רגעים קומיים ודרמטיים שיחד עם נופי פריז – יעשו לכם חשק לעלות על מטוס לעיר האורות בצאת החג.

עוד בנושא:  מצעד הגאווה בירושלים פתח את חודש הגאווה בישראל

Grace and Frankie

לילי טומלין וג’יין פונדה מוכיחות שגם בגיל 80 הן מלכות. הסדרה נפתחת כשהבעלים של טומלין ופונדה מודיעים להן שהם לא רק שותפים עסקיים אלא גם בני זוג, וכעת, בשנות ה-70 לחייהם הם החליטו להתחתן. יש בדיחות על יציאה מהארון בשנות ה-70 בקהילה שסוגדת לנעורים, ומה זה אומר למצוא קהילה בגיל כזה מבוגר, אבל הסדרה הזו גאונית ופורצת דרך בעיקר בגלל הייצוג שלה של נשים ומיניות נשית בגיל השלישי.

Nanette

אחת התופעות המדוברות של השנה האחרונה – ואם עוד לא ראיתם, אז זו צפיית חובה עבורכם. האנה גדסבי מתחילה את ננט כעוד הופעת סטנד-אפ רגילה, ובמהרה זה הופך למשהו אחר: כתב אישום נגד החברה ההטרו-נורמטיבית ופטריארכלית, שבוחן את המשמעות של תרבות ואמנות בעידן הקליקבייט. כל מי שאי פעם הרגיש קצת חריג מגדרית יזדהה עם ההגדרה של גדסבי את עצמה כ’Gender not normal”

Please Like Me

לפני שהאנה גדסבי הפכה לסנסציה עולמית עם ננט, היא הופיעה בקומדיה האוסטרלית הזו, שבמרכזה ג’וש, הומו קצת מעצבן, חבריו ומשפחתו. הסדרה נפתחת כשהחברה של ג’וש נפרדת ממנו כי הוא הומו והוא יוצא מהארון. במהלך ארבעת העונות הוא יוצא לדייטים, מנהל כמה מערכות יחסים ובוחן גם מערכות יחסים פתוחות. אם אתם חובבים דיאלוגים שנונים – זו הסדרה עבורכם.

BoJack Horseman

אם יש משהו שקשה למצוא בטלוויזיה, זה ייצוג א-מיני ראוי לשמו. BoJack Horseman, קומדיה מצוירת על שחקן בן 50 בהוליווד שמנסה להחיות את שנות התהילה שלו, פרצה דרך כשהוציאה מהארון הא-מיני את טוד, אחד החברים הכי טובים של בוג’אק (ובכלל – אחת הדמויות היותר חמודות בסדרה), ונתנה לזהות הא-מינית שלו מקום של ממש. טוד הולך למפגשים אייסיים, ובעונה החמישית – ששוחררה החודש לנטפליקס, הוא בוחן את המשמעות של זוגיות א-מינית והאם זה בכלל אפשרי.

You Me & Her

הסדרה הראשונה על זוגיות פוליאמורית – שתי נשים וגבר. ג’יק ואמה הם זוג אמריקאי נשוי ומבוסס מהפרברים, שמוצאים את עצמם מתאהבים באיזי, סטודנטית בשנות ה-20 לחייה, ומתחילים לנהל איתה זוגיות פוליאמורית. הסדרה לא חפה מקלישאות (נמתין לסדרה פוליאמורית על 2 גברים ואישה למשל), אבל היא לוקחת את עצמה בהומור ומנסה לשבור את התבנית הרגילה של התוכניות הרומנטיות.

The Death & Life of Marsha P. Johnson

בפינת ההיסטוריה: אם עוד לא ראיתם, אז זה סרט דוקומנטרי חובה עבורכם. מרשה ג’ונסון הייתה פעילה טרנסג’נדרית, ממובילות המחאה בסטונוול, שהקימה והובילה כמה מהארגונים הראשונים לזכויות להט”בים וטרנסג’נדרים. הסרט מראה איך טרנסופוביה והומופוביה הובילו לכך שכשהיא מצאה את מותה בנסיבות מסתוריות ב-1991, המשטרה מיהרה להכריז על כך כהתאבדות ולסגור את התיק, על אף שישנן עדויות שנרצחה. סרט חובה לכל מי שרוצה להכיר טוב יותר את ההיסטוריה של הקהילה הלהט”בית.

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

Copyright 2024 © All rights Reserved

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן