fbpx

ד”ר איריס רחמימוב

איריס רחמימוב

מלמדת היסטוריה מודרנית של מרכז ומזרח אירופה בחוג להיסטוריה כללית עם דגש על תולדות המונרכיה ההבסבורגית (אוסטריה-הונגריה), מלחמת העולם הראשונה, היסטוריה מגדרית והיסטוריה להט”בית


עם מי היית יושבת לדרינק, איזה ואיפה?
כהיסטוריונית ארצה מאוד לשוחח עם דמויות מרכזיות בתולדות הקהילה ולשמוע את סיפורי החיים שלהן. הייתי שמחה לשבת עם רינה נתן, עם מרשה פרידמן או עם ד”ר דוריס זס שחיה בזהות גברית בשנים הראשונות של המדינה וחזרה אחר כך לעבוד כרופאה ולחיות בזהות נשית. הייתי יושבת אתן במקום שקט עם ג’אז ברקע ושותה קפה משובח או קוניאק איכותי.

מה לדעתך הקשר בין גאווה לפמיניזם?
יש קשר הדוק בין גאווה ופמיניזם, ולדעתי פמיניזם הוא המצפן והמצפון של הקהילה הגאה. פמיניזם בנוי על מודעות לכך שהמערכת המגדרית אינה שוויונית. היא מתגמלת טוב יותר ובאופן אוטומטי גברים הטרוסקסואלים (ואפשר להוסיף מרקע דתי, אתני ולשוני מסוים). היא מאפשרת להם נגישות גבוהה יותר למשרות, למרחבים ציבוריים ולהשמעת דעתם בענייני היסוד של החברה והמדינה. כמובן זה לא תמיד חייב להיות נכון ברמת הפרט וישנן להט”ביות שזוכות לפריבילגיות באופן אישי, אבל זה נכון מערכתית. לכן פמיניזם רלוונטי מאוד גם לגברים הומואים, אם הם מעוניינים בחברה צודקת לכל. חנה קליין, אחת הפעילות הלסביות הראשונות בתל אביב, אמרה כבר לפני 35 שנה שפמיניזם צריך להיות האידיאולוגיה של כלל הקהילה הגאה, ודבריה נכונים גם היום.

מה הייתה נקודת המפנה בחייך שממנה התחלת לפעול למען הקהילה הגאה?
ברגע שאשה טרנסג’נדרית נחשפת לעולם ואומרת “תתייחסו אליי כפי שאני מרגישה ולא כפי שפניתם קודם” היא מתחילה לשנות את סביבתה ולפעול למען הקהילה. הסביבה דורשת הסברים (אפילו תובעת אותם לפעמים), מתווכחת, מתבלבלת בשפתה ולועגת, אבל הסביבה והקהילה גם תומכות, אוהבות ומחזקות. ברגע שהרגשתי חזקה מספיק התחלתי גם ללמד היסטוריה קווירית באוניברסיטה, לדבר בפני בנות ובני נוער ולכתוב בפלטפורמות מדיה שונות.

באיזה אירוע או פעולה שלקחת בה חלק את הכי מתגאה?
אני גאה במיוחד בגיליון היסטוריה קווירית (גיליון 131) של כתב העת זמנים שערכתי. יש בגיליון מבחר גדול של מאמרים מעולים על ההיסטורית הלהט”בית המקומית והעולמית. אני גם גאה בהנחיה של סטודנטים בעבודות מחקר על תולדות הקהילה הגאה, ומרגישה כאמא נרגשת כשאני שומעת על ההצלחות הרבות שלהן ושלהם.

מה את אוהבת לעשות בשבת בבוקר?
בשבילי “שבת בבוקר” היא זמן להתרווחות ולרוגע. לפטפט עם זוגתי בבית קפה, לקרוא ספרות בלשית או להמרח מול הטלוויזיה. בדרך כלל שבת בבוקר יוצאת אצלי דווקא ביום חמישי בערב או ביום שישי בבוקר.

לאן אנחנו צועדות? איפה את רואה את הנשים בקהילה בעוד 5 שנים?
אני מקווה שבראש המאבק להוגנות מגדרית, מינית וחברתית בישראל. הנושאים שמעסיקים נשים לט”ביות צריכים להיות מובלטים באופן קבוע באגנ’דה הקהילתית ולא רק בשנה הזו המוקדשת לנשים.

מהו העיקרון הכי חשוב לך בחיים?
אנושיות וכבוד כלפי הזולת-גם בכוונה וגם במעשים.

מה מחזק אותך?
המשפחה והילדים שלי.


מכירות נשים מעוררות השראה נוספות? כתבו לנו!

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

Copyright 2024 © All rights Reserved

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן